MotoGezgin MotoGezgin
Geri Dön   MotoGezgin > Temel Bilgiler > Motosiklet Modelleri > Enduro / Touring
Ana Sayfa Forum Kimler Çevrimiçi Üye Listesi SSS

Konu Seçenekleri Modları Göster
Eski 20.07.2010, 12:25 PM   #1
Nurkan
Gezgin Üye

Nurkan - ait Avatar

Üye No: 42
Motoru: BMW K1200 GT
Tanımlı Bmw K1200gt 2004

BMW K 1200 GT İNCELEME YAZISI,

Motorumu almadan evvel internetten uzunca bir süre araştırma yapmama rağmen GT'lerle ilgili güzel biliglendirici bir yazı bulamamıştım umarım bu yazdıklarımı okuyan arkadaşlar aşağıdaki bilgilerden faydalanır. Kullandıkça ekleme yapacağım.

Arkadaşlar, yeni motorumu sizlerle tanıştırmak istiyorum. Kendisi 2004 model K1200 GT.
Biliyorsunuz 4 yıldır V-strom kullanıcısıydım, yıllardır motorumu değiştirmek istiyordum ama bir türlü kafama uyan motoru bulamamıştım. Pan baktım, Rt baktım olmadı Lt baktım, gönlüm hep grenajlı motorlardaydı. Sonunda bütçeme ve zevkime uygun moturu buldum.
Size hemen sürüş izlenimlerimi ve özelliklerini anlatmak istiyorum. Tabi daha 150 km'dir bende olmasından ötürü yanılgılarım olacaktır kusura bakmayın ileride düzeltmeler yapacağım.
Motorda yan çantalar, elektrikli cam, cruise kontrol, elcik ve koltuk ısıtma standart olarak sunulmuş.
Motora ilk oturduğunuzda benim gibi endurodan gelen birisi için sürüş biraz aşağıda kalıyor. Buda tabi yükün kollara binmesi demek. Ama harareket edip ivmelenme başladığında bu his ortadan kalıkıyor. Motoru devamlı sıkışık trafikte ve yan çantalı olarak kullanıyorum. Hiç bir problem yaşamadım (Şimdilik) Burnun geçtiği yerden biraz dikkatli olursanız çantalarda geçiyor.
Oturuş olarak insanı hiç yormuyor, 4 silindirin vermiş olduğu titreşimsiz gidiş insanı mest ediyor.
Full depoyu 55 TL'ye doldurdum. Şehir içinde kaç km yaptığını sizinle paylaşacağım.
Altınızda 1200 cc'lik bir mıotorun olduğunu gazı hafifçe sıktığınızda anlıyorsunuz. Baktığınız yere bir anda varıyorsunuz. İnsanı devamlı tahrik eden bir gücün bacaklarınız arsında olması çok hoş bir duyguymuş yıllar sonra hissettim bunu :))
Şehir içinde tabi V-Storm gibi her araya girmeseniz bile çok büyük bir sıkıntı yaratmıyor. Beni bilirisiniz her gün Kozyatağı Taksim arası işe gider gelirim.
Özellikle 100 km'in üstüne çıktığınızda motor yolda akar gibi gidiyor, motor kullandığınız unutuyorsun.
İlk aldığımda virajlar konusunda uyarılmıştım. Bu yüzden çok dikkatli olmama rağmen gerçekten bir enduro motorda daha farklı viraj almanız gerekiyor. Bunda vucudunuzu da yatırmanız gerekiyor biraz daha teknik ama alışınca çok keyifli olduğunu söyleyebilirim. Canım hep viraja girmek istiyor. Bu arada eskiden aldığım virajları daha hızlı alabiliyorum.i
Tabi frenler konusu hiç açmiim :))) V-Strom da fren felan yokmuş taş devri misali duruyormuşuz. :))))
Cruise kontrolu kullandım çok hızlı tepki veriyor ve çok büyük bir rahatlık. İsterseniz hızınızı yükseltip alçaltabiliyorsunuz.
Benim boyum 188 cm olduğu için ön cam maalesef bana alçak kalıyor. (En yüksete kullanmama rağmen) Bilemiyorum yüksek cam bulabilirmiyim, yada faydası olurmu ?
Motoru sağa sola yatırmak özellikle sıkışık trafikte ilk başta çok zor olmasına rağmen alışınca çocuk oyuncağı gibi geliyor. Hatta çok keyifli oluyor.
Yerden alçak olduğu için eskisi gibi kaldırımdan inmek hayal. Ama bu kadarda olsun sport touring bir makina kullanıyorum
Viteslerin geçişleri gayet uzun olduğu için değiştirmeden trafik içinde çok rahat hreket edebiliyorunuz. Bu çok büyük bir rahatlık 2. vites deki ivmelenmeyi 4. vitesde yakalayabiliyorsunuz. (Sıkışık trafik içinde)
Motor 300 kilo olmasına karşın, ne ayaktayken nede olduğu yerde bu ağırlığı hissettirmiyor.
Bir anda 200 km'i vurmak içten bile değil. Zaten bunu düşünecek vaktiniz olmuyor, anında o hızlara yaklaşıyor. (V-Strom da kardeşim 180'i geçmek için sık babam sık :)))) )
Yazın bu sıcaklarda kullanmama rağmen beni motorun sıcaklığı rahatsız etmedi.
Artçılı daha kullanamadım, gerçi Ersan bindi ama hızlandığında geriye doğru kaydığını söyledi bunu arka çanta ile halledeceğim. Birde tutunacak yer yokmuş bunuda bir şekilde çözeceğim, eşimi rahat ettirmem lazım :)))
Şimdilik aklıma gelenler bunlar,
Tüm dostlarıma kazasız sürüşler diliyorum.

Motoru dün ilk defa artçılı olarak kullandım. Eşimi işe götürdüm. Bu arada arka çantayı da aldım yeni fotoları en kısa zamanda ekleyeceğim. Arka çantayı da koyduktan sonra (Kappa 53 litre tam benim motora uyan bir çanta aldım nerdeyse orjinali gibi duruyor) artçıya gayet geniş ve rahat bir alan kaldı. V-Stromdayken düşük hızlı ani frenlemelerde ön taraf istemsiz olarak titriyor ve hakimiyet zorlaşıyordu. Bunda artçıyı kesinlikle hissetmiyorsunuz. 3 çanta ve 2 kişi ile gayet kıvrak olabilidiği gibi hızlanmasında herhangi bir değişiklik olmadı. Aynı zamanda çok stabil ve rahattı. Bir anda 160-170'e çıktım.

Arkadaşlar, sonunda yeni motorumla uzun yol yaptım, bununla ilgili size bir kaç şey aktarmak istiyorum,
Ufak bir karadeniz turu yaptım. Takribi 2000 km kadar.

Öncelikle yan çantaların ne kadar mucizevi bir şey olduğunu anladım. Eşyalarınız buruşmadan sürüşünüz bozulmadan rahat bir yolculuk geçirtıyor size.
Motorda olmazsa olmayacak ilk şey ABS ondan sonra en önemlisi Cruise kontrol olduğuna karar verdim. Motor üstünde hiç yorulmadan bilekleriniz acımadan ellerinizi dinlendire dinlendire gitmenizi sağlayan bu aleti motora uydurmayı başaran bilim ve ilim adamına burdan teşekkürlerimi iletiyorum.
Uzun yolda GT inanılmaz keyifli. Öncelikle 100 km den sonra yolda akar gibi gidiyor. Vibrasyon çok düşük olduğu için herhangi bir yorulma hissiniz olmuyor. Yüksek hızlara çok kısa sürelerde çıktığı için o ivmeleme çok keyif veriyor.
İlginçtir, gezi sırasında 2 adet yeni kasa GT ve 1 adet 1200 GS'le aynı anda benzin almamıza rağmen yakışı onlardan hiç farklı değildi. Özellikle GS'lerin az yakdığını düşünürdüm. Bu motorda onlarla aynı yakıyor. 60 TL'lik benzin ile 275-300 km arası yol yapıyorsunuz. Ortalama 150-160 km hızlarla ki çok iyi bir rakkam olduğunu düşünüyorum. Konfor ve hız açısından GS'den çok daha iyi.
Karadeniz'de çok kötü mıcır ve ufak kayalı yollara girmeme rağmen (ilk girdiğimde çok korkmuştum) herhangi, bir promlem yartamadan 70-80 km'lere çok rahat çıkabildim.
Bu motorla viraj almayı eğer benim gibi enduro motordan geçiyorsanız yeniden öğrenmeniz gerekiyor. Ben çok bocaladım diye bilirim. Viraj almayı öğrenmek gerek.
Ortalama 30 35 derecede yolculuk yaptığımız için motordakı hararet beni çok etkiler diye düşünmüştüm. Ama beklediğim olmadı bacaklarım çok fazla ısıya maruz kalmadı. Ama kışın çok rahat geçeceğine eminim :))))
Uzun yolda 240 km'i gördüm ama çok kısa süreli idi, yinede bu hızlara çıkabilmesi beni etkiledi.
Sürüş pozisyonu olarak yeni GT'lerden daha fazla yatıyorsunuz, ama sizi çok fazla etkilemiyor.

Konu Nurkan tarafından (03.08.2010 Saat 11:13 AM ) de değiştirilmiştir..
Nurkan is offline   Alıntı ile Cevapla
Eski 20.07.2010, 04:19 PM   #2
Rahmi
SÜPER MODERATÖR
Gezgin Üye

Rahmi - ait Avatar

Üye No: 2
Motoru: BMW R 1200 GS
Tanımlı

Hayırlı olsun Nurkan kardeşim vayy beee :D en sonunda kararını verdin GT dedin demek ki :))) Allah kazasız belasız kullanmayı nasip etsin güle güle kullan. Bir tur verirsin artık dimi :))))))

Gitmek İstediğim Yere Gidememiş Olabilirim Ama Sonunda Olmak İstediğim Yerdeyim...
Douglas Adams.
Rahmi is offline   Alıntı ile Cevapla
Eski 22.07.2010, 01:21 AM   #3
poyrik
Gezgin Üye

poyrik - ait Avatar

Üye No: 76
Motoru: BMW R 1200 GS '06
Tanımlı

Hayirli olsun nefis bir makine...Frenler ilk farkedilen husus ben de aynen boyle demistim 1150 RT aldigimda.... DL de frenler gercekten ciddi eksiklik , kompresyon vs bi sekilde duruyor ama ani frenleme ciddi risk idi DL de...

Konu poyrik tarafından (22.07.2010 Saat 01:24 AM ) de değiştirilmiştir..
poyrik is offline   Alıntı ile Cevapla
Eski 22.07.2010, 11:41 AM   #4
Nurkan
Gezgin Üye

Nurkan - ait Avatar

Tanımlı

Bmw sahibi olunca problemler de başlıyor :))))
Arkadaşalar sık sık olmasada arada bir Abs ışığı ilk çalıştırdığımda göz kırparak yanmaya devam ediyor bu durumda frenler çalışmıyor. Ama kapatıp tekrar açarsam problem çözülüyor. Nedendir niçindir, bileniniz var mı ? ::)))
Eski 22.07.2010, 05:59 PM   #5
CemKucuk
Üye

CemKucuk - ait Avatar

Üye No: 376
Motoru: BMW R1100GS
Tanımlı

Hayırlı olsun güzel bir makine. Yukarıdaki problem için çözüm şudur akün eskimiş yada bitmiş eğer sulu akü ise elektroliz denilen sıvıdan koydura bilirsin. bu geçici bir çözüm. yeni bi akü ile bu durumu çözebilirsiniz.

ha bide bir ara abs beyni hatalardan dolayı resetletmek gerekecektir. hafızası hatalardan dolayı dolar sonra abs çalışmamazlık yapabilir.

ama senin problemin %95 akü

Konu CemKucuk tarafından (23.07.2010 Saat 09:38 AM ) de değiştirilmiştir..
CemKucuk is offline   Alıntı ile Cevapla
Eski 23.07.2010, 05:06 PM   #6
Nurkan
Gezgin Üye

Nurkan - ait Avatar

Tanımlı

Aküsü yeni değişmiş, sahibnin dediğine göre, birine götürdüm (Motolab) bana abi fren balatalrı eskimiştir ondadır dedi değiştirdim ama yine aynı hatayı veriyor. Bir makinaya bağladı hataları sildim dedi ama abs beynini resetlemek bu mu oluyor onu bilmiyorum.
Eski 23.07.2010, 05:46 PM   #7
CemKucuk
Üye

CemKucuk - ait Avatar

Tanımlı

Alıntı:
Nurkan´isimli üyeden Alıntı Mesajı Göster
Aküsü yeni değişmiş, sahibnin dediğine göre,
o zaman aküyü bir ölçtürmekte fayda var. bide çalıştırmadan önce farları, elcik ısıtmaları falan kapalı olsun. abs 1-2 Ah eksik okuyunca bile hata verebiliyor.

bu arada akü 19 Ah olması gerek farklı bir akü varsa sıkıntı yapabilir yeni dahi olsa.

Alıntı:
birine götürdüm (Motolab) bana abi fren balatalrı eskimiştir ondadır dedi değiştirdim ama yine aynı hatayı veriyor.
bu hatayı süreklimi veriyor. iki ışık aynı anda yanıp söner çalıştırdığında sonra teker döndüğünde ise söner. peki bu şekilde tepki veriyormu?

Alıntı:
Bir makinaya bağladı hataları sildim dedi ama abs beynini resetlemek bu mu oluyor onu bilmiyorum.
evet, bu şekilde de oluyor.
Eski 23.07.2010, 06:15 PM   #8
Nurkan
Gezgin Üye

Nurkan - ait Avatar

Tanımlı

Bu hatayı bazen veriyor. Motoru start konumuna getirdiğimde check ediyor ve daha sonra abs ışı bazen normal yanıp sönmeinin dışında kırpmaya başlıyor o zaman frenler tutmuyor. Kapatığ tekrar açtığımda 1-2 defa yapıyorum o zaman düzeliyor
Eski 26.07.2010, 09:05 AM   #9
CemKucuk
Üye

CemKucuk - ait Avatar

Tanımlı

tek sorun bence akü, önce bir elektrikçi de aküyü ölçtür sağlam gibi gözüküyorsa akünün suyunu tamamlasın. biraz böyle bak olmadı ben uğraşamam dersen 19 amperlik bir akü alacaksın.
Eski 26.07.2010, 11:55 PM   #10
batris
Gezgin Üye

batris - ait Avatar

Üye No: 59
Motoru: BMW K1200 LT
Tanımlı

Nurkan hayırlı olsun
Güle güle kullan
batris is offline   Alıntı ile Cevapla
Eski 27.07.2010, 04:45 PM   #11
Nurkan
Gezgin Üye

Nurkan - ait Avatar

Tanımlı

Saol Koraycım
Eski 29.07.2010, 10:05 AM   #12
ersan
Gezgin Üye

ersan - ait Avatar

Üye No: 88
Motoru: BMW R1200 GS & Honda CBF 600
Tanımlı

Ziganadayım Nurkancım. Gorecegiz Rt ni
ersan is offline   Alıntı ile Cevapla
Eski 04.08.2010, 10:47 AM   #13
devrimbebe
Gezgin Üye

devrimbebe - ait Avatar

Üye No: 997
Motoru: BMW R1200 GS
Tanımlı

hayırlı olsun nurkan , güle güle kullan ...
devrimbebe is offline   Alıntı ile Cevapla
Eski 17.08.2010, 02:44 PM   #14
doruk
Gezgin Üye

doruk - ait Avatar

Üye No: 105
Motoru: suzuki dl 650a
Tanımlı

nurkan, hayırlı olsun.
allah kazadan beladan korusun, bol gezmeler..
Eski 17.08.2010, 11:42 PM   #15
LION
Gezgin Üye

LION - ait Avatar

Üye No: 64
Motoru: Suzuki DL 650 V STROM / BMW F 650 GS
Tanımlı

Nurkan hayırlı ve uğurlu olsun,çok güzel bir motorsiklet,keyifli sürüşler dilerim.
Grenajları ve duruşu harika görünüyor.
LION is offline   Alıntı ile Cevapla
Eski 25.08.2010, 08:20 AM   #16
eksper
Gezgin Üye

eksper - ait Avatar

Üye No: 403
Motoru: Africa Twin, 750
Tanımlı

Güle güle kullan. Çok güzel görünüyor.
Eski 05.09.2010, 06:39 AM   #17
bodyhan
Gezgin Üye

bodyhan - ait Avatar

Üye No: 106
Motoru: SUZUKİ V STROM DL 650
Tanımlı

Nurkan, hayirli olsun gule gule kullan..sana cok yakismistir eminim..super bir sey bu yaa...
bodyhan is offline   Alıntı ile Cevapla

Konuyu Toplam 1 üye okuyor. (0 Kayıtlı üye ve 1 Misafir)

Konu Seçenekleri
Modları Göster