![]() |
|
|||||||
![]() |
|
|
Konu Seçenekleri | Modları Göster |
|
|
#1 |
|
Gezgin Üye
![]() Üyelik Tarihi: 17.02.2007
Üye No: 59
Motoru: BMW K1200 LT
|
Merhaba,
Eşime ve bir arkadaşımın eşine kask bakmak için dolaşırken en son olarak Shoei Multitec modelinde karar kıldık. Kaskı bende denedim çok hoşuma gitti. Özen motorun verdiği fiyat 425 eur. Fiyat uygun olursa bir tanede kendime almayı düşünüyorum. Bu kaskı daha uygun fiyatla nereden alabiliriz. Ve kask hakkındaki düşünceleriniz nelerdir ? ![]() |
|
|
|
|
|
#2 |
|
Gezgin Üye
![]() Üyelik Tarihi: 22.01.2007
Üye No: 43
Motoru: Suzuki dl 650 v-strom, 650cc
|
Abi ben bu kask ilk cıktıgında gittim inceledim ve kaska hasta oldum. 2 tane almayı düşünüyordum ve pazarlık ede ede tanesini en son 820 ytl den bırakmıslardı, Almadım. fuarda yine ugradım yine aynı fiyatın altına dusmemişti. Ama ben yinede yüksek fiyatından dolayı vazgecip Nolan n 102 matrix modelinden aldım. Belirteyim Nolanın tanesi 280 euro civarıydı. Ve suan hüsran içindeyim. Hüsranım nolana karşı. Eski 100 euroluk full face Nolan genesis kaskım suankinden daha iyi hatta işe gidip gelirken onu kullanıyorum. Ama tabiki bu fark full face olmasından dolayı. Genelleme yaparsak ztn full face kasklar sorunsuz kasklar ama ceneden acılablirliğin rahatlığı ve konforuda bi başka. Çeneden acılabilir kasklar surekli hareketli mekanizmalardan ibaret oldugu için sorun meydana gelme riski yuksek. Kıyasına gelirsek
* Nolan, Shoie gibi kafaya ve yüze yapışmıyor. Shoie resmen yüzüme tamamen oturup kafamı bir butun gibi sarıyor ve rahatsız etmiyordu. Nolanda malesef bu yok yanak bölgeleri bazen rahatsız edici olabiliyor. 100 euroluk kaskından hiçbir farkı yok. Bu yüze tam oturmama belli bir suratten snr vibrasyon olmasına sebeb veriyor. Full face kaskımda 160-170 ten snr aldıgım virasyonu nolanda 130-140 tan snr alıyorum ve üstüne üstlük içerde bir uğuldumadırki oda yanında cabası. İşte shoeinin yüze tam oturmasından dolayı bu vibrasyonun daha az yada hic olmaması ihtimali yüksek ( şunuda belirteyim her kaskın kişiden kişiye farkıda olabiliyor cnki herkesin kafa yapısı farklı ) * Nolan ın en buyuk sorunları; ses, belirli bir hızdan snr vibrasyon ve beni en cok rahatsız eden konu ise yanak bölgelerinden gelen hafif rüzgar. Bu üç nedeninde buyuk sebebi kaskın haraketli kısımlarındaki kanalların büyüklüğünden kaynaklanıyor. Shoei de bu kanallar dar ve ince. Ayrıca shoie nin boyun kısmındaki deriden yapılmış takılıp çıkarılabilinen aparat sayesinde ses olabildiğince en aza indirgenmiş. ( ruzgar hususunda satıcıma belirtiğimde içine balaklama kullanmam gerektiğini söyledi aldım ama bende ona gelemiyorum ) * Yine aynı sorunum sese bir ilave daha vizör sayesinde abuk subuk sesler dahada cabası hale geliyor. Shoeinin kaskın yanında verdiği yarı siyah camda bir harika. Böylilikle yazları vizor kullanacagınıza onu kullanabiliyorsunuz. * shoie nin en buyuk iki dezavantajı var birisi fiyatı digeri ise cene baglama aparatı. Yarıs kasklarında kullandıkları kemer sistemini kullanıyorlar bu olabilidiğince zor bir kilit s,stemi cıkartıp takması zahmet verici. Cevap olarak güvenli oldugunu söylüyorlar fkt o güven 200 ün üstüne cıktıktan snr lazım bizim makinlarda yaptığımız surat ise belli. Alelacele aklıma gelenleri yazdım, benim acilen cıkmam lazım gelince devam ederim ama özetle sunu söyliyeyim maddi imkanın varsa kacırma değer. Kalite kalitedir ve sonucta yeni bir teknoloji, piyasadaki en yeni çeneden acılabilir kask ve .... SHOEI ..........................yani ![]()
|
|
|
#3 |
|
Gezgin Üye
![]() Üyelik Tarihi: 12.01.2007
Üye No: 6
Motoru: BMW R 1200 GS
|
bigdoctora katılıyorum nolan hakkında söyledıklerıne kesınlıkle tavsıye etmıyorum shoei bence en ıyısı derım ama fiyatı oldukca yuksek maddi olarak sorun yoksa alınabılecek en ıyı kask.
|
|
|
#4 |
|
Üye No:
Motoru:
|
Alıntı:
bu arada şakirin yazdıgı seylerın tamamına katılıyorum. Nolana verılen para bosa gıden paradır.. Hıkaye resmen selamlar |
|
|
|
#5 |
|
Gezgin Üye
Üye No: 10
Motoru: bmw R1200RT
|
kapalı kaskla açık kask arasında farklılık lar.seni buda yanıltıyor olablilir.shoeı ve nolan arasında ben çok da bir farklılık olacağını ummuyorum sebebi yapılış silit ve modeli hemen hemen aynı gibi çok da bir farkı gözükmüyor.bence biz kaska karar vermeden önce kesinlikle her iki kaskı kullanmış birinden dinlemeliyiz birine iyi birine kötü demek için.
|
|
|
#6 | |
|
Üye No:
Motoru:
|
Alıntı:
|
|
|
|
|
#7 |
|
Gezgin Üye
Üye No: 6
|
nolanı kullanıyoruz yakında sağır olacağız ben bunu bılır bunu söylerim kımseyede tavsiye etmiyorum. Tavsıye edenlerıde şiddetle kınıyorum
![]()
|
|
|
#8 | |
|
Gezgin Üye
|
Alıntı:
açık kasların hepsi neredeyse aynı abiler ben bunu bilir bunu söylerim ses istemiyorsan kapaı kask al hayatını yaşa.
|
|
|
|
#9 |
|
Gezgin Üye
![]() Üyelik Tarihi: 15.01.2007
Üye No: 24
Motoru: R 1200 GS Adv. 06
|
Arkadaşlar öncelikle kapalı kasklarla , çeneden açılır kaskları aynı kefeye koyup değerlendirmeyin.
Nolan ın en dandik kapalı kaskı bile , Shoei nin veya Schubertin çene açılır, en pahalı kaskından daha konforlu sürüş sağlar. Bu iki iki daha dört . Eğer sessizlik istiyorsanız kapalı kask alacaksınız. Ama yok , ben arada kaskı açarım, serin serin giderim, sigara falan içerken iyi oluyor derseniz mecburi çeneden açılır kask alacaksınız. Shoei multitech i inceledim ve bende çok beğendim. Tek kafama takılan şey, Şakirinde belirttiği gibi çene bağlama aparatı. Ama el alışınca rahat açıp kapıyorsunuz. Ama tabiki Nolan daki pratikliği hayal bile etmeyin. Bende N102 NCOM Kullanıyorum ve gayet memnunum. Ama herşeyinden değil tabiki. Kısaca bilgi vereyim. -Yüksek hızda, içeri rüzgar sesi alıyor evet bu doğru ama sadece rüzgar sesi. -200 ile bile giderken en ufak bir vibrasyon vermiyor. Vibrasyonun nasıl birşey olduğunu bilmiyenler için COX kask ile bir sürüş yapmalarını öneririm. -Güneş vizörü başarılı değil ve eğer buğu engelliyici camı yoksa camları buğu yapıyor. Buğu engelleyici camı taktığınızda ise arasına toz giriyor. Önlem olarak ben buğu önleyicisini çıkarıp, içine buğu engelleyici sprey sıkarak bu işi çözdüm. -Tüm kasklarda olduğu gibi Nolan da da en önemli konu kaskın ölçüsü. L beden bir Nolan ile 2 gün motor sürdüm. Allahım o ne eziyet öyle. İçeri giren ses dehşet, 140 İle bile giderken dehşet bir vibrasyon. Daha önce yavuzun Nolanı takmıştım ve çok konforlu gelmişti. Meğer Yavuzun kaskı M imis. Hemen gidip M beden ile kaskımı değiştirdim ve konfora sahip oldum. Sıkıntı duyan arkadaşların, biraz daha rahat olur diye biraz büyük kask almış olması olası gibi geliyor bana. Ancak kask ebadı, kaskı yanlış değerlendirmenize sebep olabilir. -Son olarak Shoei ye o kadar para verinceye kadar. Ben olsam Schubert alırdım. İçerden açılan güneş gözlüğü konforu yeter. Ayrıca kullanan arkadaşlardan duyduğuma göre çok sessiz bir kaskmış. Tip olarak biraz tipsiz gibi dursa da, çok başarılı bir kask . Bizim dandik Cox larda bile içerdeki o güneş gözlüğü, bana göre bulunmaz konfor.
|
|
|
#10 |
|
Gezgin Üye
![]() Üyelik Tarihi: 01.05.2007
Üye No: 134
Motoru: BMW R1200 GS
|
bende kaskımı almadan bir hayli araştırdım. yurtiçi yurtdışı bi dünya forum okudum ki bazıları o kadar tuhafıdı ki zeus ( 100 $ ) shoei shuberth ( 340 €) hepsi aynı kategoride değerlendirilip zeuz un daha iyi çıktıgı bile var.
neticede ben kullananlarında tavsiyesi üzerine shubert aldım 1 yıldır kullanıyorum edindiğim tecrübe : gerçekten dünyanın en sessiz kaskı ama aynı zamanda dünyanın en büyük kaskı :) itiraf etmeliyim kafada biraz fazla büyük duruyor ancak boynu ve yüzü çok güzel kavrıyor . güneş vizörünün içerde olması nedeni ile ses yapmamakta , vizör 1-2 mm öne gelerek yazlık konuma alınıyor ve içerde süper bir hava dolaşımı sağlanıyortabi bunun dezavantajı o konumda biraz ses artıyor , çene kısmında ayarlanabilir ve çıkabilir üçgen bir deri parça sayesinde kışın boyun tamamen kapatılmakta yazın çıkartılıp hava alınmakta ayıca gene iç tarafında kapanıp açıla hava delikleri bulunmakta ( ben hiç denemedim) telsiz ve kulaklık kullanımına çok müsait değil , işçilik mükemmel kullanılan malzeme kusursuz sağlamlık muhteşem . sonuç olarak ferrari ve bmw ye kask yapan firma parası biraz fazla ama açılır kask alacaksam gene olsa gene alırım ki hemen hemen tüm tur motorcularının ve bmw cilerin tercihidir. hadi hayırlısı... aydın abii beni esat yap abii..... |
|
|
|
|
|
#11 |
|
Gezgin Üye
|
Yorumlar için teşekkürler.
Schubert'i bende düşündüm. Fakat denediğimde takıp çıkarmakta zorlandım. Birde sanki schubert biraz ağır gibi. xl schubert :1827 xl shoei multitec : 1786 http://www.webbikeworld.com/motorcyc...et-weights.htm Shoei'nin olumsuz yanı güneş vizörünün olmayışı. Fakat multitecle birlikte verilen vizörü kullanırsam bu problemi çözeceğim gibi görünüyor. Çene bağlama mekanizmasını denedim çok zorlamadı. Alışırım gibi geliyor. Yanında verdikleri buğu önleyici aparat sayesinde kışları buğu konusunda da çözüm var gibi. Ses konusunda Cox'tan sonra ne taksam sessizdir diye tahmin ediyorum. Sonuçta shoei'de karar kılındı gibi. Tek problem nasıl daha ucuza alınır. Zira Özen motor hiç indirim yapmıyor. |
|
|
|
|
|
#12 |
|
Gezgin Üye
Üye No: 42
Motoru: BMW K1200 GT
|
Koraycım birde bunu incele bana uygun gibi geldi,
http://www.motogezgin.com/forum/showthread.php?t=816 |
|
|
|
|
|
#13 |
|
Üye No:
Motoru:
|
Aslında ben ıkıncı kaskımı yanı Nolanı alacakken SCHUBERT ı cıddı olarak dusunmustum. Ancak telsız ın yerlestırıelememesı gıbı anlamsız bır sebebten dolayı NOLAN almıstım..
Ben ucuncu bır kask alırsam bu SHOEI ya da SCHUBERT olacak. SHOıe nın baglama aparatı elestırılmıs ama gavur bunu yaparken acılmasın dıye yapmıs netıcede ve bence alısılıyor. Ben baglarken sorun yasamıyorum . Tabı bıraz da motor ısı ımaj ısı.. SHOEI ve SCHUBERT ın ımajı bambaska.. Pendıktekı Honda bayısıne yavuza CBF 150 alrıken sordugum kask fıyatları bana daha makul gelmıstı sankı.. Bır sormakta yarar var gıbıme gelıyor Selamlar |
|
|
|
#14 |
|
Gezgin Üye
![]() Üyelik Tarihi: 14.03.2007
Üye No: 88
Motoru: BMW R1200 GS & Honda CBF 600
|
telsiz sistemi takıcam diye gül gibi schubertimi bırakıp nolan aldım ve taktığım ilk gün "NE O LAN" oldum. Fazla kask tecrübem olmamasına rağmen bağlama aparatının kolaylığından başka hiçbirşeyini beğenmiyorum. "NE O LAN" ın taksiti bitsin en kısa sürede yeni bir arayışa ben de giricem.
Schubert ise kimi insanın kafasına bedeni tam olsa bile inanılmaz yanak basıyor. Nurkan 2 hafta kullanamadan değiştirmek zorunda kaldı. Arasına tüm kütüphanedeki kitapları belki bira açar diye yerleştirdik ama nafile. İçerden açılan güneşlik çok kullanışlı fakat onunda lokur lokur ses yapması biraz sinir bozucu. Ama kilit mekanizmasının çok daha güvenli olduğunu düşünüyorum. Çene bağını geniş açamazsanız zaman içinde cırt cırtlar işlevini kaybettiğinden insanın gıdığını acıtabiliyor. Havalandırması biraz zayıf gibi. bilginize.. |
|
|
|
|
|
#15 |
|
Gezgin Üye
|
http://www.helmetharbor.com/Products...oductID/458825
Güzel bir site.Hatta ürünlerle ilgili tanıtımlarını youtube sitesine de koymuşlar. Motosiklet gruplarına indirimde yapıyorlarmış. |
|
|
|
|
|
#16 | |
|
SÜPER MODERATÖR
Gezgin Üye
![]() Üyelik Tarihi: 11.01.2007
Üye No: 2
|
Alıntı:
![]()
|
|
|
|
#17 |
|
Gezgin Üye
|
abi onun adı koray kıldır biraz ben tanırm kendisini az çok zaten bindiği motordan belli değilmi ince eleyip sık dokuyor bu dl ciler akıllı adamlar ama kıllar
![]()
|
|
|
#18 | |
|
Gezgin Üye
|
Alıntı:
425*2 = 850 eur para veriyoruz. olsun o kadar . haftaiçi gidemedim. yarın alacaz inşallah. bakın shoei kask nasıl yapılıyormuş http://www.youtube.com/watch?v=1XgCDd2Qkuo |
|
|
|
|
|
|
#19 |
|
Gezgin Üye
![]() Üyelik Tarihi: 15.01.2007
Üye No: 24
Motoru: R 1200 GS Adv. 06
|
Arkadaşlar, Korayın vermiş olduğu link üzerinden bir karşılaştırma yaptım. Durum aşağıdaki gibi.
Daha detaylı anlaşılsın diye açıklayayım. Wind Noise : Rüzgar sesi , biliyorsunuz derdimizin genelde bu . Ventilation : Rüzgar direnci,Hani belli hızlarda kasktaki vibrasyon durumu. Overall : Toplam değerlendirme. ![]() ![]() ![]() Görüldüğü gibi Shoei ile Nolan arasında pek bir fark yok. Hatta rüzgar sesinde Nolan daha başarılı. Ama fiyat olarak nereden baksan iki katı. Schubertin özelliklerine baktığınızda iki kaskı da dövebiliyor. Bunun yanında Shoei nin takılması çok pratik değil ve Schubert in içinde siyah vizör var. Sonuç olarak ben schubert diye ısrar ediyorum. BMW nin kasklarınıda üretenin Schubert olduğunu hatırlatmak isterim. Shoei gerçekten havalı ve popüler bir marka ama Korayın gönderdiği videoyu izlediğimde. Hani Shoei nin nasıl yapıldığı filmini. Gözümde 5 kuruşluk değeri kalmadı. O ne ya adamalar merdivenaltı gibi bir yerde elde üretim yapıyorlar. Baba kalıbını bile kendi döküyor. Böyle bir üretim hattında hangi standarttan bahsedebiliriz ki ? Bahse girerim bizim sanayilerde bile yapılabilir bu şekilde. Schubertteki Alman teknolojisi kıyas bile götürmez. Üstelik fiyatta aşağı yukarı aynı.
|
|
|
#20 |
|
Gezgin Üye
|
250 ytl farka değermi bilmiyorum açıkçası birde 2 adet alcam diyorsun koray bence bu işe karar vermeden önce her iki kaskıda test et derim ben sana kafa numaram benim (m) nolan verebilirim deneye bilirsin.eğer uyarsa
KONTROL EDEBİLDİĞİN GÜÇ HER ZAMAN GÜLDÜRÜR, KONTROL EDEMEDİĞİN GÜÇ İSE BİRGÜN ÖLDÜRÜR. ÖLMEK İÇİN DEĞİL, ÖLENE KADAR MOTOSİKLETE BİNMEYİ DENEYİN. Konu yavuz tarafından (09.06.2007 Saat 10:19 AM ) de değiştirilmiştir.. |
|
|
|
|
|
#21 |
|
Üye No:
Motoru:
|
Ben de yenı bır kask alırsam tercıhım Schubert c2 den yana kullanacagım.. 450 ytl verıp dokulen bır kask almaktansa saglam bır kaska evladıyelık sahıp olmak en ıyısı.. Nolan da bır kere guneslık denen sey hıc yok. Sıfır yanı. Bırde bıraz hor kullanınca yan taraflarındakı aparatlar dusuyor resmen. Hakkı abı sılede benımkının parcasını yerden toplamıstı hatırlarsanız..
![]() |
|
|
|
#22 |
|
Gezgin Üye
Üye No: 43
Motoru: Suzuki dl 650 v-strom, 650cc
|
Evet abi bak ben bu olaydan bahsetmeyi unutmuştum. Nolanda cıkan abuk subuk parcalar var, bi sure snr onlar düşebiliyor. bide allah korusun bi kaza anında yada kask düştügünde malesef bu parcalar gidici gibi geliyor gözüme.
|
|
|
#23 |
|
Üye No:
Motoru:
|
arkadaşlar, bende SHOEI XR1000 var... ses kiti de taktırdıkdan sonra çok konforlu bi hale geldi.... gerçi fullface, bir de o kit, biraz sıcak olsada düşük süratlerde, şimdilik çok memnunum...
ben burada modellerden değilde ölçülerden bahsedicem... kullandıgım eski kaskım SHOEI syncrotechII içi, çeneden açılır bir model... rahmi barutçu dan eğitim alacaktım ki adam beni eğitimden attı, sebep : kafam 56 cm, kask 59-60 cm... yere vurdugun anda, vücut ve baş dönmeye devam ederken kask yere dokunduğu noktada durma momenti oluşacağı için boyun ÇIT diye, tekrar ediyorum ÇIT diye gidermiş... adam attı beni eğitimden :) ölçümü kaşların hemen üzerinden, kulakların üst sınırından IKEA dan aldığı kağıt metre ile yaptık... ve gittik yeni bir kask alıp euro ları bayıldık... hangi kaskı tercih edersiniz bilemem ama, cm sini mutlaka çok ciddiye alın... birde bu işin asıl dogrusu, çok kullanışlı olmasa bile, FULLFACE kask arkadaşlar... çeneden alınan darbe, kaskın yumurtamsı yapısı ile absorbe edilmek yerine, çeneliği tutan 2 adet tırnaga bilmekte ki, çok da güvenilir değil... devrim the valudoro Konu valudoro tarafından (09.06.2007 Saat 05:42 PM ) de değiştirilmiştir.. |
|
|
|
#24 |
|
Gezgin Üye
|
Merhaba,
Bugün gibip 2 kask ve eşime de bir mont aldık. Schubert konusunda daha öncede yazdığım düşüncelerim nedeni ile shoei multitec aldık. İkisinide denedim fakat schubert hem ağır hemde takması zor geldi. Buradaki esas karar eşime ait olsada ben bu yeni kasktan çok memnun kaldım. Sonuçta bu malzemeler motorlar kadar sık değişmiyor. |
|
|
|
|
|
#25 | |
|
Gezgin Üye
|
Alıntı:
bize ileri dönük kullandıktan sonra memnuniyet derceni anlatırsan sevinirim.
|
|
![]() |
| Konuyu Toplam 1 üye okuyor. (0 Kayıtlı üye ve 1 Misafir) | |
| Konu Seçenekleri | |
| Modları Göster | |
|
|